Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Bandırma'ya Karikatürlü Ev” geliyor

Bandırma

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi karikatüristi Kâmil Masaracı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı ziyaret etti. Mirza ile Masaracı, Bandırma'ya, 10-14 yaş grubu arasındaki çocukları kapsayacak şekil

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi karikatüristi Kâmil Masaracı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı ziyaret etti. Mirza ile Masaracı, Bandırma'ya, 10-14 yaş grubu arasındaki çocukları kapsayacak şekilde, Karikatürlü Ev” projesi gerçekleştirmek amacıyla ön görüşme yaptılar. Başkan Mirza'ya bilgi veren Masaracı, çocuklara ve gençlere karikatürü sevdirmek ve karikatür çizme konusunda bilgiler vermek amacıyla atölye şeklinde başlattıkları projenin önce 2008 yılında, İzmir Karaburun'da çocuk ve gençlerle buluştuğunu, daha sonra Milâs, İskenderun, Çanakkale Küçükkuyu, Eskişehir ve Ayvalık'ta da yaşama geçirildiğini belirtirken, şunları söyledi:
Karikatürü, Bandırmalı çocuk ve gençlerle de buluşturmak istiyoruz. Belediyenin vereceği bir mekanda, hafta sonlarında, ülkemizin tanınmış karikatüristlerini Bandırma'ya getirerek, karikatür konusunda bilgilendireceğiz. Bir yıllık atölye çalışmasının ardından, bu çocuklarımızın karikatürlerinden oluşan bir sergiyi de açacağız.”
Belediye Başkanı Dursun Mirza da yaptığı açıklamada, Masaracı'nın, belediyeye önerdiği projeyi yararlı gördüğüne dikkati çekerken, Gerekli ön hazırlıkları yapıp, karikatür atölyesi için belediyemize ait bir yer bulduktan sonra bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz.” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false